Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



donderdag 24 juni 2010

Vuurwerk


Deze namiddag beluisterden we een bijzonder boeiend debat op het Congres, over de samenwerking tussen vakbeweging en andere NGO’s. Sterker samenwerken was een uitdrukkelijke opdracht van het eerste IVV-Congres, ingebouwd in de statuten van de nieuwe wereldvakbond. Het debat moest de balans opmaken. Met drie bijzonder charismatische figuren:
- Poul Nyrup Rasmussen, voorzitter van de Europese socialistische partij en co-voorzitter van het Global Progressive Forum;
- Kumi Naidoo, kersvers uitvoerend bestuurder van Greenpeace International
- en Amsatou Sow Sidibé, mensenrechtenactiviste, van de Uiversiteit van Dakar (Senegal).
Met een unisono boodschap van hen. Ja, we moeten samenwerken. Omdat we samen sterker staan. En omdat wat ons bindt belangrijker is dan wat ons scheidt. Dat vond ook Guy Ryder, afscheidnemend secretaris-generaal van het IVV: het was in Wenen een bijzonder verstandige keuze de samenwerking met gelijkgezinden te zoeken. Meer detail in de volgende blogberichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten