Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



vrijdag 25 juni 2010

Ryder blijft lid


Uiteraard vandaag ook een bijzonder warm afscheid van Guy Ryder. Die hield het in zijn afscheidswoorden opvallend kort. Met vooral vier dankwoorden.
Eén, voor allen die hem al die jaren gesteund hebben.
Twee, voor TUC, de Britse vakbond waar hij uit stamt.
Drie, voor de staf van het IVV-secretariaat.
Maar ten vierde ook, een opvallend dankwoord aan de Belgische vakbeweging, hier vertegenwoordigd door Luc, Rudy en Jan. Een sterke, prachtige beweging, zei hij, waar hij – sinds hij in Brussel werkt – al jaren lid is. Met de belofte dat hij, na zijn overstap naar Genève, zijn lidkaart zou houden.

Voordien hadden Luc Cortebeeck en Brendan Barber (TUC) hem uitgewuifd. Luc had het over de historische rol van Guy Ryder. Samen met Willy Thys van onze internationale (het WVA) zijn wij erin geslaagd het IVV, de wereldvakbond op te richten. Guy Ryder heeft er de basis van gelegd tijdens deze laatste vier jaar. Hij erkende de verschillende tendenzen, het pluralisme en slaagde erin één beweging uit te bouwen, geen organisatie met twee vleugels (het oude IVVV en het oude WVA). Samen met het IVV wenst het ACV Guy veel succes in zijn nieuwe functie als adunct-directeur-generaal bij de Internationale Arbeidsorganisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten