Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



zondag 20 juni 2010

Dank aan Kari Tapiola

Kari Tapiola is een persoonlijke vriend geworden. Hij komt uit de Finse vakbeweging, werkte ook voor de TUAC, het vakbondsadviescomité van de OESO in Parijs en kwam daarna bij de Internationale Arbeidsorganisatie terecht. Hij werd er de adjunct-directeur generaal. Hij stond erg open voor onze zorgen en wij konden steeds bij hem terecht. In de "Commissie van de Normen" werkte hij met drie generaties voorzitters van de werknemersgroep, bovendien drie voorzitters van het ACV. Jef Houthuys, Willy Peirens en uw dienaar. Hij was ook een persoonlijke vriend van Robert D'Hondt zaliger, onze vroegere algemeen secretaris. Na deze conferentie gaat Kari met pensioen, hij zal door directeur-generaal Juan Somavia nog ingeschakeld worden voor bepaalde specifieke opdrachten. Zijn opvolger in al zijn functies is al bekend: Guy Ryder, de huidige algemeen secretaris van het Internationaal Vakverbond. En daarmee komen we al vlug bij onze volgende missie, het congres van het IVV in Vancouver, de volgende blog.


Het afscheid van Kari Tapiola van de Commissie van de Normen in het UNO-gebouw, samen met Cléopatra Doumbia-Henry, directrice van het departement van de Normen.


Naast Kari Tapiola: de werkgeverswoordvoerder, de Amerikaan Ed Potter en de werknemerswoordvoerder, u iets meer bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten