Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



woensdag 23 juni 2010

Jongerenstem


Nog voor de start van het Congres verzamelden de jongeren reeds in Vancouver. Benoît Constant maakt deel uit van de delegatie als nationaal verantwoordelijke van CSC-Jeunes.
Benoït : ‘wij hebben een resolutie besproken, genaamd ‘Een waardig leven voor jonge arbeidsters en arbeiders’. Verder hebben we een discussie gevoerd over specifieke structuren voor jongeren binnen onze organisaties. We benadrukten ook het belang van vorming en opleiding. Ongerustheid was er over de ongelijke toegang op vlak van digitale ontwikkelingen. Communicatie, het internet, … spelen een steeds grotere rol in het leven van jongeren en zij vragen het IVV dan ook hier meer aandacht aan te schenken. De jongeren eisen een vertegenwoordiging van 10% op het volgend IVV-Congres (nvdr. Een Scandinavische vakbondsleidster vroeg de jongeren in de zaal recht te staan hetgeen maar een mager - niet zo een fraai gezicht opleverde). De campagne ‘Waardig Werk’ kan op de volle steun van de jongeren rekenen, ze speelt een mobiliserende rol in hun rangen. In het overzicht van de activiteiten per land kwam ook Canada zelf aan bod, waar de minimumleeftijd om te werken in het oog sprong. Inderdaad, Canada heeft nog steeds niet de Conventie 138 van de IAO geratificeerd die het werken slechts vanaf 15 jaar toelaat.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten