Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



woensdag 23 juni 2010

Actie : Manif openbare diensten en petitie Home Workers




We zijn nu woensdagmiddag en vandaag is er - naast het voortkabbelende debat in de grote congreszaal – ook actie voorzien.
We zoeken bijna automatisch naar onze groene outfit, onze spandoek, megafoon…tevergeefs, hier waren we niet op voorbereid.
Het is vandaag de ‘Internationale dag van de Openbare Diensten’ en omdat we ook aan de vooravond van de G20 in Toronto zijn (eveneens hier in Canada) , hebben de plaatselijke vakbonden van Vancouver een manifestatie of eerder een militantenconcentratie georganiseerd, op het plein voor het congresgebouw. De congresdeelnemers werden uiteraard opgeroepen aanwezig te zijn en dat doen we dus. Vooraan staat Dominique Cabiaux, ondervoorzitter van ACV-Openbare diensten, en delegatielid op het Congres.
De jongeren op het congres zijn eveneens prominent aanwezig met speciaal voor de gelegenheid gemaakte t-shirts.



Een ander actiemoment op initiatief van ACV-CSC was de petitieactie deze morgen tijdens het ontbijt waarbij een 50-tal handtekeningen werden verzameld van hotelgasten in Four Seasons. Er werd voor deze avond een afspraak gemaakt met de hotelmanager voor de overhandiging van de petitie en een toelichting hierbij. De vakbondsleidster van de Home Workers in Vancouver (die zelf ook werkzaam is in dit/ons hotel) had ons daar om gevraagd om zo wat extra druk te zetten op de onderhandelingen voor een nieuwe CAO die morgen moeten starten. De hotelmanager blijkt deel uit te maken van de werkgeversdelegatie. Hopelijk draagt onze kleine actie bij tot een spoedig en goed akkoord.
Zie hierover ook een vorig bericht op de blog (met foto van de militanten, in gesprek met Marijke Persoone).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten