Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



maandag 21 juni 2010

Congresprogramma

Er zijn 4 grote delen die aan bod komen : verkiezingen, statuten, resoluties, thema.
Resoluties : 13 in aantal. De Belgische vakbonden dienden gemeenschappelijke amendementen in die grotendeels in de tekst werden opgenomen.
Vooraan uiteraard een belangrijke resolutie over de mondialisering.
Er wordt gepleit voor een rechtvaardige verdeling van de rijkdom. De financiële markten moeten aan banden gelegd worden. Het IVV zal hier rond op de vierde en volgende G20-top in Toronto (soort zelfuitgeroepen wereldregering), direct na het Congres, haar standpunten verdedigen. Luc Cortebeeck zal daar samen met het IVV vooral drie vragen stellen . Hoe ver zijn we gevorderd om de financiële markten aan de leiband te krijgen? Hoe vermijden we dat het prille economisch herstel opnieuw wordt gefnuikt als alle landen hun begrotingen opkuisen op onsociale wijze en aan te snel tempo? En wat gebeurt verder met alle voorstellen naar de financiële sector, niet enkel om de banken te belasten, maar ook om eindelijk werk te maken van een taks op de financiële transacties. Met dan hopelijk ook een Europa dat daar met één stem spreekt, en liefst via één mond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten