Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



donderdag 24 juni 2010

Monnikenwerk


Op het Congres gebeurt het meeste spektakel in de centrale conferentiezaal, zo groot als en voetbalveld. Parallel doorworstelt een kleine groep, de Resolutiecommissie, de ontwerpresoluties. Om stuk voor stuk de laatste amendementen te bespreken. Monnikenwerk. Voor het ACV zetelt Claude Rolin, algemeen secretaris, in die commissie. Ging redelijk vlotjes, zei Claude ons. Heel veel problemen waren al bij de eerste amendementenslag opgelost. Maar de sfeer zat meteen goed, om in alle sereniteit oplossingen te vinden voor de resterende meningsverschillen. Vooral de vredesresolutie, met daarin een luik over Palestina, zorgde nog voor stevige discussie. Niet in het minst omdat de recente aanvallen op de hulpkonvooien naar Gaza, de gemoederen aardig hadden verhit. Toch opvallend hoe Palestijnen en Israƫli hier die onderlinge tegenstellingen weten te overstijgen en dat samen een bijzonder evenwichtige resolutie kon worden bereikt. Ook dat is werknemerssolidariteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten