Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



zaterdag 26 september 2009

Angel Gurria en de belastingparadijzen

Na de grijzige plechtstatigheid van Somavia krijgen we de flamboyante Angel Gurria op bezoek, de Mexicaanse DG van de OESO, zeg maar de 30 industriƫle landen. Een spraakwaterval zoals altijd, maar deze keer met weinig optimistische klanken. Dit en volgend jaar verdubbelt de werkloosheid in de OESO-landen, tot 57 miljoen, 10%. Het herstel is dus veel te zwak om nu te gaan besparen, dat zou de crisis dieper maken en de ongelijkheid vergroten.











Hij is als de dood voor een herstel zonder jobs, want sociaal en economisch gevaarlijk. Bedrijven en overheden moeten vooral investeren in innovatie, opleiding en vorming. Dat levert de beste resultaten op als de economie herstelt.

Het goede nieuws is wel de strijd tegen de belastingparadijzen. In 10 maanden gebeurde meer dan de vorige 10 jaar samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten