Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



zaterdag 26 september 2009

Andy Warhol

Voor dit soort recepties loop ik niet meteen over van entousiasme. Maar zoals het hoort nodigden de staat Pennsylvania en de stad Pittsburgh hun gasten uit op een ontvangst. En ditmaal was ik onmiddellijk gemotiveerd, omwille van de locatie: het Andy Warholmuseum. 10:30 pm: te veel volk verdong zich op de benedenverdieping van dit gerestaureerde bedrijfsgebouw voor een voortreffelijk glas Californische wijn. Maar, te warm, te weinig lucht en te veel speeches. Op de bovenverdiepingen: geen volk, frisse lucht en... de werken van mister Warhol.
Andy (°1928, +1987) was een rare kerel, zat zelf in bedrijfsleven, met toegepaste kunst. Zijn ideeën passen niet dadelijk in een ACV-publicatie, zoals je kan merken aan het citaat op de foto. Toch was hij een baanbreker in de kunst van vorige eeuw. Ik laat je even meegenieten en heb niet voor Marilyn Monroe gekozen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten