Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



vrijdag 11 juni 2010

De kracht van mensen samen: een succesrecept voor de arbeidsconfentie

Geneve, van onze correspondent en keukenpiet ter plaatse, Bart Verstraeten, stafmedewerker Wereldsolidariteit
Ingredienten:1 stevige vakbondsvertegenwoordiging vanwege ACV-CSC;
1 stevige WSM en IKAJ delegatie met vertegenwoordigers van sociale bewegingen; Een goeie scheut openheid en begrip;

Bereiding:

Stap 1: in de grote kom van de IAO conferentie doe je alle delegaties van de 183 lidstaten. Let er goed op dat elke delegatie bestaat uit drie groepen, met vertegenwoordigers van de overheid, vakbonden en werkgeversorganisaties.

Stap 2: alles goed doorroeren en dan in de bakvorm van de commissies gieten, zodat we overal een drieledige vertegenwoordiging hebben. Let er goed op dat er overal mensen van de ACV-CSC delegatie inzitten.

Stap 3: omdat ACV-CSC ook erg goed smaakt met vertegenwoordigers van andere sociale, arbeidersbewegingen, voeg in alle bakvormen van de commissies ook nog een aantal mensen van de delegaties van WSM, de National Domestic Workers Movement en IKAJ bij.

Resultaat:
Een ideale mix van visies die ervoor zorgt dat alle discussies rekening houden met de realiteit in Zuid en Noord, met de belangen van mensen die al syndicale vertegenwoordiging hebben en met diegenen die dat (nog) niet hebben.

Eerder kon je al lezen op deze blog hoe de ruime delegatie van ACV-CSC, WSM en IKAJ de handen in elkaar sloegen om overheden te lobbyen in de Commissie Domestic Work om te stemmen voor een conventie en aanbeveling, met succes! In de volgende dagen geven we u nog wat andere voorbeelden van ons succesrecept en stellen we u de andere mensen voor die mee naar Genève reisden.

1 opmerking:

  1. Aan de hele delegatie inclusief de keukenpieten.

    Hier in Brussel zijn we aan het zwoegen op ons actieplan voor de komende 3 jaar. De mensen van Wereldsolidariteit en ACV-CSC weten dat het allesbehalve gemakkelijk is om onze samenleving/overheid er van te overtuigen dat "waardig werk voor een menswaardig leven" een speerpunt is in de armoedebestrijding. En dat onze keuze om sociale bewegingen zoals de National Domestic Workersmovement,vakbonden en de IKAJ te steunen wel degelijk het verschil kan maken.
    Wat jullie in Genève doen op basis van het werk van velen op het terrein is het beste bewijs van de immense impact die onze gezamenlijke aanpak kan hebben. Knap, héél knap !

    BeantwoordenVerwijderen