Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



dinsdag 9 juni 2009

De straffe madammen van de aids commissie

Als u dacht dat het alleen maar straffe Jannen zijn die het mooi weer maken in de Aids commissie hebt u het mis. De twee Jannen worden bijgestaan door Suzanna Muskat-Gorska, de kersverse HIV-Aids coordinator van ITUC, overgewaaid van Solidarnosc. Ze giet alle amendementen in een excell bestand, duidt online met kleurtjes aan welke teksten we aannemen, wat we verwerpen, wat we dan weer wel goedkeuren. Zodat de hele werknemersgroep kan volgen welke amendementen we nu al of niet opnamen.En we zelf het spoor niet bijster raken. Met haar trek ik tussendoor naar “the office” en naar de werkgevers vertegenwoordiger om compromissen te bedisselen.

Amrita Sietaram, de straffe madam van Actrav is onmisbaar om onze werknemersgroep op het juiste spoor te houden. Verbonden aan het werknemersbureau bij de ILO kent ze het klappen van de ILO –zweep en de procedure regels. Ze pepert het er af en toe goed in: wanneer w e waar horen te zijn, hoe dat zit met stemmingen, waarom die aanwezigheidslistings van belang zijn, wat we waarom best hoe doen, en waaraan we beter geen tijd verliezen, …En met haar stamboek uit het Nederlandse CNV kunnen we af en toe al eens in wat rad nederlands opmerkingen maken en vragen stellen. Ook wel eens handig in dit gezelschap waar nederlands een exotische taaltje is.

U ziet het al : geen sterke jannen zonder straffe madammen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten