Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



zaterdag 6 juni 2009

De Jannen van de Aids commissie

De werknemersgroep van de Aids commissie wordt voorgezeten door twee Jannen. Jan Sithole is de secretaris generaal van de SFTU, the Swaziland Federation of Trade Unions. Hij kent aan de lijve het belang van ILO-conventies: zijn land verschijnt ook dit jaar voor de commissie van de normen. Voor het beknotten van, vakbondsvrijheid. Zelf kwam hij het afgelopen jaar nog in de gevangenis terecht wegens verboden vakbondswerk. Hoedje af . Hij wordt bijgestaan door onze Jan. Jan Dereymaeker van het ITUC, tot voor een paar jaar hoofd van de internationale dienst van het ACV. Ze vullen elkaar goed aan: Jan Sithole vooral bezorgd dat iedereen aan bod komt en zijn ding kan doen. Jan Dereymaeker die af en toe wat orde op zaken stelt, discussies inkort en formuleringen voorstelt om uitlopende discussies te beƫindigen. Zoals het hoort voor een door de wol geverfd coƶrdinator van het ITUC..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten