Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



donderdag 11 juni 2009

Luc's team




Het is dringen in de "Committee on the Application of Standards." Sinds twee jaar is er plaatsgebrek in de toch wel grote zaal van de Raad van Bestuur van de Internationale Arbeidsorganisatie. Het balkon meegerekend zijn er ongeveer 350 plaatsen en toch heeft "het bureau" een extra zaal geopend waar de werkzaamheden op video kunnen gevolgd worden.
Om alvast het werk goed te laten verlopen heeft iemand op de eerste rij een plaatje gezet: "Luc's team." Wij zijn in de discussie van de landen, de "gevallen" nu juist over de helft, we hebben 13 van de 25 landen besproken en hebben nog vandaag donderdag en morgen vrijdag om de volgende 12 gevallen af te werken. Dat betekent dat dat wij met dag- en nachtzittingen werken. De agenda vandaag vermeldt vergaderingen tot 22 uur, of later indien nodig. De Belgische regering die vanavond een diner aanbiedt, zal het wellicht zonder ons moeten stellen; hoogstens kunnen wij laat even langslopen.

Persoonlijk breng ik die lange dagen door in de zaal. Gevallen inleiden, uitleiden en met mijn werkgeverscollega en de voorzitter onderhandelen over de uitspraak, de conclusies. Het geheim van onze - voorlopig toch als succesvol beschouwde - methode zit niet bij Luc maar wel bij 'Luc's team.' Elk geval wordt juridisch uitgewerkt door Andrée Debrulle of Gilbert De Swert of Chris Serroyen. Véronique Rousseau organiseert vergaderingen met de mensen van het land, om feiten en realiteiten te kunnen verwerken. Zij werken 'back-office' en staan me in de zaal bij wanneer het geval dat zij voorbereid hebben, besproken wordt. Het tempo is hels, toch houden we de kwaliteit hoog. Marc Leemans en Herman Fonck werken in andere commissies, hun verhalen kan je op hun blog lezen. Toch fier over dit "dreamteam."



Geen opmerkingen:

Een reactie posten