Colombia stond dit jaar niet op de lijst van de 25 gevallen, er kon geen akkoord bereikt worden tussen werknemers en werkgevers, onder druk van de Latijns-Amerikaanse werkgevers. De werkgevers zegden dat de wetgeving verbeterd was en er nu echt onderzoek gevoerd wordt naar de moordenaars van vakbondsleiders. Dat wordt door een aantal Colombiaanse werknemers erkend, maar dat belet niet dat er weer 48 syndicalisten vermoord werden. De werkgevers repliceerden dan weer dat vooruitgang moet erkend worden en dat je zo regeringen moet aanmoedigen om voort te doen. Het werd een aartsmoeilijke discussie zonder uitkomst.
Toch moest er iets gebeuren, er werd onderhandeld met de Colombiaanse delegatie in Genève en per telefoon met de regering in Bogota. Een nieuwe missie van hoog niveau, samengesteld uit regeringen, werkgevers en werknemers kwam uit de bus. Tijdens de derde week van september zal ik dus voor de tweede keer in vijf jaar namens de werknemers door één van de gewelddadigste landen van de wereld reizen om de toestand ter plaatse te onderzoeken en vooral om namens de wereldgemeenschap druk te blijven zetten op het land,dat tegen die tijd een nieuwe president en een nieuwe regering zal verkozen hebben.
Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni
Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.
Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.
Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.
zaterdag 19 juni 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten