Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



maandag 14 juni 2010

Thiru, een deelnemer via Wereldsolidariteit

Via Wereldsolidariteit neemt ook Thiruvalluvar Yovel deel aan de commissie huisarbeid op de ILO conferentie. Thiru is afkomstig uit Tamil Nadu in India en werkt sinds februari 2010 voor Wereldsolidariteit. Sinds 1995 was hij als militant actief voor de “Young Christian Workers Movement (YCW) in India, en werd van 2004 tot 2008 voorzitter van de International Young Christian Workers (IYCW) .

Sinds mei 2009 bereidden Wereldsolidariteit, ACV en IYCW samen de IAO conferentie voor. Thiru kreeg mee de opdracht om een aantal deelnemers te selecteren die de NGO delegatie op deze conferentie zouden versterken. Dat lukte met twee vrouwelijke militanten, zelf huisarbeidsters. Iemand van de KAJ uit Paraguay en iemand vanuit India (Mary Subbiah, haar verhaal vindt u elders in deze blog). En we betrokken ook militanten uit de KAJ van Peru en de KAJ van Gabon.

Voor Thiru is dit al de zevende IAO-conferentie die hij meemaakt. Maar toch is deze editie voor hem wel een heel bijzondere en heel belangrijke conferentie. De problemen van de huisarbeidsters, een kwestie van menselijke waardigheid en respect worden hier behandeld. En met de delegatie en een oriëntatienota konden ze een belangrijke input leveren in de besprekingen hier.

Thiru is heel gelukkig dat we er vrijdag bij de stemming een meerderheid was voor een conventie én een aanbeveling. Dat was ook mee het resultaat van intens lobbywerk vanuit de militantengroep bij diverse regeringen. Dat maakt het de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten