Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



vrijdag 13 februari 2009

Bloggen vanuit de perszaal

Uit de blog n.a.v. het World Economic Forum in Davos

Een bijzondere ervaring, werken tussen journalisten die telef.onisch onderhandelen met hun krant over de ruimte die ze morgen krijgen, Of ze leggen de relatie tussen wat hier gebeurt en ander nieuws in de wereld. Tijdens het intikken van de teksten kunnen ze het belangrijkste debat volgen op groot scherm. Er zijn drankjes. Het is er hectisch en toch voldoende rustig om te kunnen werken. Dit lost een technisch probleem op voor mij. In het hotel kan ik niet internetten en in het congrescentrum zijn er te weinig pc's met internet ter beschikking. Een speakster:"Good news, the text of Mrs. Merkel is at your disposal." Even later:"Bad news, the text is in German." Dat hebben we ook weer meegemaakt. Met dank aan de journalisten die me binnenloodsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten