Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



zondag 15 februari 2009

Internationale druk aanhouden

Antigua is een stad niet zo ver van Guatemala City. Het is een oude stad, gebouwd door de Spanjaarden. José Pinçon, de vakbondsleider die ik in een vorige blog voorstelde, is er geboren. Gisteren brachten we een bezoek aan zijn stad. Hij vertelde over zijn leven. Onder meer over de eerste keer dat hij in de gevangenis gezeten had. Dat was ook in Antigua, in de kelder van het kapiteinsgebouw op de grote markt. Maar hij deelde me vooral zijn ongerustheid mee. "Hoe moet het hier verder," vroeg hij zich steeds opnieuw af. De mensen rekenen hier echt op de internationale gemeenschap, op missies als deze, om op dezelfde nagel te blijven kloppen. In de hoop dat het ooit zal beteren. Want het is duidelijk dat de druk om veranderingen af te dwingen moeilijk van binnenuit kan komen, die moet van buitenaf blijven komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten