Wereldcongres Internationaal Vakverbond - Vancouver - 21 tot 25 juni

Het 2de wereldcongres van het Internationaal Vakverbond (IVV) draait rond de wereldcrisis en de sociale oplossingen voor deze crisis.


Het ACV stuurt een sterke delegatie naar dit congres. De delegatie wordt geleid door Luc Cortebeeck die ondervoorzitter van het IVV is.



woensdag 2 juni 2010

Josly, a man for all seasons


Wie de foto van de Belgische delegatie tijdens de openingssessie bekeek, heeft het allicht al opgemerkt. Ook Josly Piette is lid van de Belgische delegatie.


En niet zomaar een lid: Josly is dit jaar de chef van de gehele Belgische delegatie op de ILO conferentie. Josly aan u voorstellen hoeft allicht niet: hij was de vorige Minister van Arbeid in de beginperiode van deze legislatuur toen de regering Leterme maar niet van start raakte. Onder meer de wet waarmee de werknemersvertegenwoordiging in KMO’s werd geregeld, loodste hij door het sociaal overleg en door het parlement. Maar Josly was ook voordien al een Bekende Belg: jarenlang was hij als algemeen secretaris van het ACV onze Franstalige numero uno.


Alle nationale delegaties in de internationale arbeidsorganisatie hebben een delegatieleider die verantwoordelijk is voor de gehele tripartite afvaardiging. Belgiƫ heeft de goede gewoonte om die functie bij beurtrol toe te wijzen aan iemand die zijn sporen verdiende in het sociaal overleg. Dit jaar werd Josly door de Belgische regering aangewezen als delegatieleider.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten